top of page
Caută
Adina Chiriac

Cum să alegi cel mai bun Generator Electric pentru o casă?

Îți dorești un generator electric pentru casă și nu știi cum să-l alegi din multitudinea de modele de pe piata? Ai avut probleme cu vechile generatoare pentru că nu erau bune? Echipa Qtools te intelege perfect. Din acest motiv am decis sa oferim câteva sfaturi gratuite care te vor scapa de stresul alegerii unui generator si care te vor ajuta sa iei cea mai potrivita decizie pentru cazul tau.


Un prim pas este să te gândești dacă ai nevoie de un generator care să furnizeze energie pe câteva zile fără întrerupere sau unul de avarie, furnizând curent electric pe o perioadă limitată de timp. După stabilirea acestui aspect, trebuie să te gândești la tensiunea și puterea dorită pentru generator, precum și la tipul de combustibil folosit de motor și la sistemul de pornire.


Puterea generată este cel mai important factor care stă la baza alegerii unui generator pentru că în cazul unei întreruperi de electricitate, atribuțiile de menținere a electricității în casă îi vor reveini generatorului electric.

Există trei nivele de putere:

  • mică între 500W și 2200 W pentru aparatele portabile,

  • moderată 2200 W și 5500 W și

  • cea mai mare, care poate ajunge pâna la 10.000W. Pentru a alege generatorul benefic pentru tine și familia ta, trebuie să iei în calcul fiecare aparat din casă ce funcționează cu electricitate și puterea pe care o consumă fiecare.


Tensiunea este un alt factor important și de care trebuie să ții cont atunci când alegi un generator, pentru că există generatoare monofazate și trifazate. Pentru electrocasnice este nevoie de un generator monofozat, în schimb pentru motoarele de mare putere se utilizează generatoare trifazate.


Tipul combustibilului este și el un factor cheie pentru că dacă îți dorești un motor ce consuma motorină trebuie să iei în calcul că este foarte costisitor, dar și că în cazul unor temperaturi scăzute, generatorul va face foarte mult zgomot, comparativ cu cel pe benzină. Un avantaj este că întreținerea este ceva mai ieftină, iar în cazul temperaturilor normale, aparatul va porni foarte repede.

Avantajele unui generator pe benzină sunt: silențiozitatea, reducerea costurilor, întreținerea mult mai ușoară fiind aparate de dimensiuni reduse și ușor de instalat.


În ceea ce privește sistemul de pornire, există trei opțiuni:

1.la sfoară, care se regăsește la modele mai ieftine și la cele portabile și necesită multă forță

2.la cheie, cel mai ușor mod de pornire, se folosește precum ai deschide o mașină

3.automată, care se găsește la cele mai bune și scumpe generatoare electrice, fiind potrivit pentru aparatele staționare.


După ce ai stabilit toate aceste lucruri trebuie să fii atent la materialul din care este construit, la calitatea produselor interne și la măsurile de protecție.


In continuare, iti voi prezenta câteva dintre cele mai vândute generatoare electrice de pe site-ul nostru:



1.Generator de curent pe benzină Konner & Sohnen,care permite utilizarea atât monofazată, cât și trifazată, cu o tensiune de 230/ 400 V și o putere de 400V(pentru modul trifazat) și 230V(pentru modul monofazat), pornirea motorului se poate realiza atât electric, cât și manual. Vezi produsul, aici.


2.Generator stationar insonorizat DIESEL, cu motor Ricardo, KPR-25,cu o frecvență de 400V/50Hz, turația motorului de 1500rpm, greutate de 735 kilograme și cu un nivel de zgomot de 75,00 dBA. Componentele sunt realizate din oțel tratate cu pulbere de poliester. Prezintă uși pe fiecare parte, iar ventilatorul de răcire și alternatorul sunt perfect protejate.


3.Generator diesel trifazat stationar insonorizat, cu tensiune de 400V/50Hz, turație de 1.500rpm, capacitatea rezervorului 80l și o autonomie 15 h, greutatea 635 kilograme, iar pornirea se realizează electric.


In concluzie, speram ca acest articol ti-a fost de folos in alegerea celui mai bun generator pentru casa ta. Pentru mai multe modele, arunca o privire la colectia noastra diversificata de generatoare profesionale la preturi imbatabile pe www.qtools.ro!


12 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page